måndag 4 juli 2011

Het räkgryta

2 gula lökar
1 röd paprika
1 burk svamp
1-2 msk smör (att steka i)
1 msk vetemjöl
1 dl chilisauce (god med het chilisauce)
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 krm cayennepeppar
½ dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl vatten
3,3 dl laktosfri matlagningsgrädde
1 kilo räkor med skal
1-2 vitlöksklyftor

Fräs lök och svamp. Tillsätt paprika, mjöl, chilisauce, grädde, vatten och juice och låt koka i 8-10 minuter.
Tillsätt räkorna och låt dom bli varma (inte för länge, för då blir dom sega)

Servera med ris och sallad-

Detta är hur gott som helst. Tror att jag fått receptet för 10-tal år sen av min kompis Helene.

Lycka till!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar